Článek
Čokoláda nesmí chybět pod žádným vánočním stromečkem. S kouskem kvalitní čokolády darujete také kus zdraví. Hořká čokoláda působí blahodárně na lidský organismus a dlouhověkost, látky v ní obsažené vyvolávají pocit štěstí a zamilovanosti.
Miluji tě jako sakurové mandle v mléčné čokoládě s třešňovým aroma
Vaši blízcí si zaslouží jenom to nejkvalitnější čokoládové potěšení. Překvapte je některou z lákavých kombinací čokoládových dražé, tabulkami lahodné čokolády s kokosovým mlékem nebo královským nugátem.
TIP: Čokoládová dražé Steiner & Kovarik se budou skvěle vyjímat na vánočním stole vedle vašeho cukroví. Navíc se jedná o odlehčenou a pro zdraví přínosnější variantu mlsání.
Hřešit se má hlavně o Vánocích. A k těm čokoláda neodmyslitelně patří
To, že je čokoláda oblíbená napříč generacemi, ví také Silvie Steiner a Petr Kovařík, kteří stojí za českou prémiovou značkou Pražská čokoláda Steiner & Kovarik. Jejich čokoláda vyrobená tradiční metodou bean-to-bar sbírá ocenění na světových soutěžích. Inspiraci pro výrobu svých čokoládových produktů hledají po celém světě a jejich čokoláda má také celosvětový úspěch. Darujte svým blízkým pod stromeček tuto luxusní a poctivou čokoládu z vánoční edice čokolád Steiner & Kovarik.
Čokoláda Steiner & Kovarik sbírá mezinárodní prestižní ocenění
Mléčná čokoláda Aluna vyrobená metodou bean-to-bar získala v celosvětovém finále prestižní International Chocolate Awards 2019 stříbrnou medaili a speciální cenu za použití kokosového cukru . Tato výjimečná čokoláda získala také hvězdu na světové akreditaci potravin, ocenění Great Taste, a je tak jedním z mnoha takto oceněných produktů čokoládovny Steiner & Kovarik.
Karlovy koule, konopí, hlíva ústřičná. Vyberou si všichni fajnšmekři
Je vaše tělo jako chrám, o který pečujete s láskou a rádi jej hýčkáte? Speciální funčkní čokolády jsou složené pro podporu zdraví a dlouhověkosti. Najdete v nich antioxidanty, minerály, kolagen, hlívu ústřičnou nebo léčivé konopí. To vše přispívá k dlouhému, spokojenému a zdravému životu.
Směs bílé a hořké čokolády a tradičních českých ingrediencí jako je Tuzemák, švestky a mák tvoří podstatu luxusní cukrovinky zvané Karlovy koule. Je připravena dle originálního receptu, který vznikl na počest Karla IV.
Chtěli jsme čokoládu zpracovávat od základu metodou bean-to-bar. Kvůli kvalitním bobům pro výrobu kakaa jsme nejprve procestovali několik zemí Jižní a Střední Ameriky, abychom objevili ty nejlepší čokoládové boby v Kolumbii, na rodinné farmě Juana Gonzálese, kde funguje ekologické pěstování bobů bez jakékoli chemie.
Co je metoda bean-to-bar?
Bean-to-bar znamená v překladu „od bobu po tabulku“ a jde o nejoriginálnější postup výroby špičkové čokolády, kdy se rozemelou celé kakaové boby a neodděluje se kakaové máslo. Přidá se pouze cukr, případně mléko, a nejkvalitnější čokoláda je na světě!
Oproti tomu průmyslová čokoláda se vyrábí z předem připravené tzv. čokoládové masy, která je vyráběna v obrovském množství ze surovin pochybné kvality a s malým obsahem kakaového másla.
Jaké jsou nejčastější čokoládové mýty?
Čokoládovna Steiner & Kovarik boří mýty, které se s oblíbenou pochutinou spojují.
- Mýtus č. 1: Bílá čokoláda není čokoláda. Pokud bílá čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaového másla, v mnoha případech může být kvalitnější nežli čokoláda mléčná.
- Mýtus č. 2: Čím tmavší čokoláda, tím kvalitnější. Není tomu tak. Z kakaových bobů se po zpracování získává kakaové máslo a kakaový prášek. Kakaový prášek je béžový, proto ho výrobci upravují chemickým procesem alkalizace do tmavé barvy. Tím však prášek ztrácí svoje prospěšné látky. Pražská čokoláda je vyráběna pomalým procesem v melanžéru, kde dojde k přirozenému odhořčení a odkyselení.
- Mýtus č. 3: Čím víc procent, tím kvalitnější čokoláda. Tento mýtus nepřímo souvisí s tím přechozím. O kvalitě čokolády rozhodují zejména použité suroviny, kvalita kakaových bobů a v neposlední řadě také pražení a způsob zpracování. Největší nešvar je totiž pražení za příliš vysokých teplot, následné oddělování kakaového másla a samozřejmě alkalizace. To, že si v supermarketu můžete koupit i vysokoprocentní hořkou čokoládu za 30 Kč, je bohužel zásluhou toho, že je jednak vyrobena z nekvalitních kakaových bobů, a jednak vám ji dotují i obyvatelé afrických zemí, ze kterých boby pochází.
- Mýtus č. 4: Po čokoládě se tloustne. Skutečná čokoláda obsahuje minimální množství sacharózy. Tomu, kdo konzumuje vysoceprocentní čokoládu, navíc doslazovanou panelou, ne cukrem, přibrání nehrozí. Kakao naopak dokonce pomáhá při hubnutí.