Hlavní obsah

Šéfkuchař Roman Paulus bude vařit pro olomouckou firmu Lobster

Foto: Seznam.cz

Roman Paulus.

Kuchař Roman Paulus, který v minulosti pro pražský hotel Alcron získal šest michelinských hvězd, bude působit jako šéfkuchař olomoucké společnosti LOBSTER Catering.

Článek

V Olomouci zároveň připravuje otevření nového konceptu kantýny. Vznikne v atriu budovy Envelopa Office Center, kterou poblíž historického centra města staví skupina podnikatele Richarda Morávka, sdělil Pavel Vysloužil ze společnosti Redstone Group.

„Mám v Olomouci mnoho přátel. Místní gastronomie je na vzestupu a z Olomouce se stává vyhledávaná gastronomická destinace. Delší dobu jsem se chystal k životní změně, člověk nesmí propadnout stereotypu, musí přijímat nové výzvy,“ uvedl Paulus, kterému možnost profesní realizace v Olomouci nabídl podnikatel Morávek.

Na podzim bude v atriu Envelopa Office Center otevřen nový gastronomický koncept, který Paulus povede. „Mým cílem je zbourat stereotypy, které mají lidé z minulosti spojeny se slovy kantýna, bistro. Představit je úplně jinak, na úrovni 21. století,“ řekl Paulus

Paulusův vztah k Olomouci má delší kořeny. Od otevření v roce 2013 je patronem Lobster Family restaurantu v Galerii Šantovka. Kromě pomoci s přípravou konceptu této restaurace pořádal v Olomouci pravidelně také Školy vaření s Romanem Paulusem a účastnil se místního Garden Food Festivalu.

„Chci pomoci olomoucké gastronomii také v souvislosti s negativními dopady pandemie covidu-19. Kvalitní koncepty se neohrožují, naopak znamenají synergii a vzájemnou podporu. Společným úsilím se Olomouc stane pojmem pro všechny milovníky dobrého jídla,“ řekl Paulus, jehož kuchařský rejstřík obsahuje tradiční speciality i exotické pokrmy.

V kuchyni Lobster Family restaurant působili známí kuchaři Jaroslav Klár či Richard Klemeš. Akce v této restauraci pořádal Jan Punčochář. Nynějším šéfkuchařem je František Pospíšil. Do Olomouce lidé jezdí za gastronomickými zážitky, které nabízí restaurace Entrée šéfkuchaře Přemka Forejta. Velké renomé si v poslední době získala kuchyně Long Story Short.

Doporučované