Hlavní obsah

Rozhodl se vykročit z rodinných tradic a dělá víno jinak, ne pro medaile ani pro rychlý zisk

Ukázka #ZDAVUVEN: Roman Fabig.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

Roman Fabig nepořádá degustace pro širokou veřejnost ani neobjíždí vinařské soutěže. Snaží se totiž soustředit na jednu odrůdu a kvalitní výrobu vína. Místo klasického moravského sklípku tak například vyrábí víno v designovém minimalistickém vinařství.

Článek

Ačkoliv Roman Fabig vyrostl v klasické vinařské rodině, trávil prázdniny těžkou prací na vinohradu a pomáhal vyrábět i sudové víno, dnes jde úplně jiným směrem. Soustředí se na kvalitní víno z jedné odrůdy, ideálně podávané s chutným jídlem v oblíbených restauracích.

Roman Fabig je také členem sdružení Mladých vinařů, ve kterém je dalších 13 lidí, již přistupují k vínu naprosto odlišně. Nevnímají se však jako konkurenci, ale snaží se „táhnout za jeden provaz“.

Co dnes chutná mladým, jaké trendy ve vínu táhnou nebo co je to kupáž, prozradíme v novém dílu pořadu #ZDAVUVEN. Můžete ho sledovat v premiéře v úterý od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Doporučované