Článek
Budování nového stravovacího provozu mezi parkovacím domem a budovou interny začalo loni v říjnu. Jeho součástí bude i zelená střecha s malým parkem. Nahradí zastaralou budovu i technologie, které už nevyhovují aktuálním potřebám. Náklady na stavbu dosáhnou 60 milionů korun bez DPH a a vybavení zhruba 70 milionů korun bez DPH.
„Při hodnocení kvality péče ve zdravotnickém zařízení, hraje velmi důležitou roli kvalita stravování. Pacienti jistě ocení nejen kvalitní a pestrou stravu s využitím čerstvých surovin, ale též její přípravu pomocí moderních technologií a servírování v tabletovém systému,“ uvedla mluvčí nemocnice Hana Kopalová. V tomto systému pracovníci stravu v kuchyni pod dohledem nutriční specialistky rozdělí do tabletu podle typu diety a přepraví ji na jednotlivá oddělení nemocnice v tabletových kontejnerech.
Nyní je budova s kuchyní nejstarším objektem v areálu nemocnice. Její vybavení neumožňuje přípravu pokrmů podle aktuálních trendů, jako jsou vaření v páře, nízkoteplotní, tlakové nebo noční vaření. Některé části jsou na konci životnosti.