Hlavní obsah

Dopravu v Kolíně od pondělí zkomplikuje oprava kruhového objezdu u nádraží

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Dopravu v Kolíně od pondělí na dva týdny zkomplikuje oprava povrchu velkého kruhového objezdu u hlavního nádraží. Z pěti silnic, které z objezdu vedou, budou v provozu dvě. Pro ostatní směry musí řidiči využít objízdné trasy.

Článek

Jde o poslední část zhruba tříměsíčních oprav kolínského průtahu, hotová by měla být 7. července. Novinářům to dnes řekl místostarosta města Michal Najbrt (Změna pro Kolín).

„Bude to průjezdné z Polepské pouze na Nový most do ulice U Křižovatky anebo obráceně, bohužel všechny tři ostatní komunikace, jak odbočení do Jaselské, do Havlíčkovy, tak i do Dukelských hrdinů směrem k nádraží, nebude možné,“ řekl Najbrt. Načasování nejnáročnější části oprav průtahu podle něj bylo záměrné tak, aby připadla i na první prázdninový týden, kdy je dopravy méně. „Chápu, že příští týden to asi úplně jednoduché nebude, na druhou stranu jsou průjezdné křižovatky dál směrem na Prahu,“ doplnil Najbrt.

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) opravuje téměř šestikilometrový úsek průtahu městem na silnici I/38 postupně. V dubnu začalo pracemi v západní části u sjezdu z obchvatu. Rekonstruovalo se po kratších několikasetmetrových úsecích, včetně všech křižovatek. Rekonstrukci za více než 51 milionů korun zajišťuje firma M-Silnice. Část silnice předá ŘSD po opravě městu, část Středočeskému kraji. ŘSD již dříve opravilo všechny čtyři mosty na průtahu.

Doporučované