Hlavní obsah

V Peci pod Sněžkou zřejmě vypadlo dítě z kočárku, podle médií zemřelo

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Na místo vyjely čtyři skupiny záchranářů. Ilustrační foto.

Kojenec pravděpodobně vypadl z ujíždějícího kočárku, podle médií dítě zemřelo. K incidentu došlo cestou k lanovce na Sněžku. Policie vyzývá svědky, aby poskytli informace k případu.

Článek

V krkonošském horském středisku Pec pod Sněžku ve středu odpoledne zřejmě vypadlo dítě z jedoucího kočárku. Policie vyzývá svědky, aby poskytli informace k případu, který se stal ve středu po 12:30 cestou k lanovce na Sněžku. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Iva Kormošová. Podle médií dítě zemřelo. Policie tuto informaci nepotvrdila.

„Kojenec měl vypadnout z ujíždějícího kočárku. Mělo se to stát cestou k lanovce na Sněžku, kousek za obydlenou částí. Žádáme svědky této události, aby neprodleně zavolali na linku 158. Bližší informace k případu bohužel nelze uvést,“ napsala dnes na webu Kormošová.

Policie se okolnostmi případu dál zabývá. Na místě zasahoval kromě horské služby a zdravotnických záchranářů také vrtulník letecké záchranné služby.

„Byly tam přítomny čtyři výjezdové skupiny. Ale to je vzhledem k věku dítěte maximum, co mohu říct,“ řekla serveru Novinky.cz mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Lucie Hanušová. Novinky.cz a web iDNES.cz uvádějí, že podle jejich zdrojů dítě zemřelo.

Doporučované