Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Šťastný podcast odstartoval sezonu: Šídlův duet s Prymulou a Tereza sekernice

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Tvůrci Šťastného podcastu se v pondělí 2. září sešli se svými fanoušky v Radlické kulturní sportovně.

Tvůrci Šťastného podcastu se v pondělí 2. září sešli se svými fanoušky v Radlické kulturní sportovně. Odstartovali tak 9. sezonu Šťastného pondělí a 3. sezonu Šťastného podcastu. Akce pro 200 lidí byla vyprodána za dvě hodiny.

Článek

Na počátku vystoupení se promítal již 300. díl Šťastného pondělí, poté nastoupila trojice podcasterů a ve třech blocích rekapitulovali, co všechno již během svých natáčení zažili. V prvním bloku se Jindřich Šídlo vrátil k prapočátkům Šťastného pondělí a uvedl úplně první zkušební díl s pracovním názvem Dobré ráno, Sezname. Zazněly i jeho známé historky o tom, jak málem zrušil druhé prezidentské kolo Miloši Zemanovi, nebo o návštěvě zpěváka Michaela Stipea z americké alternativní kapely R.E.M. vranovské přehrady na počátku 90. let.

V druhém bloku líčil Ondřej Lasák, který se stal součástí jako koordinátor eventů na počátku pandemie koronaviru, rozšíření Šťastného pondělí. Tehdy měl pořad 30 minut a byl vysílán na Televizi Seznam. V této koronavirové době vedl Jindřich Šídlo twitterové spory s epidemiologem a tehdejším ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou, což vyústilo v epochální závěr, kdy Roman Prymula přijel do redakce a s Jindřichem zpívali duet.

Posledního bloku se ujala Tereza Povolná a popsala své nejisté začátky s novým Šťastným podcastem. Hned na počátku svého novinářského účinkování stihla Tereza rozzlobit bývalého pražského pirátského primátora Zdeňka Hřiba. Na veřejném vystoupení přiznala, že měla obavy, jestli na počátku své novinářské kariéry neudělala nějaké faux pas. Od té doby se ale zvládla obrnit a její textové i podcastové komentáře profesně nepřežila třeba bývalá ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová z TOP 09. A nezalekla se ani výměny názorů s drsnou první dámou ODS a ministryní obrany Janou Černochovou.

Na závěr trojice tvůrců přivítala nové scenáristky Brigitu Zemen a Irenu Sládečkovou, které možná znáte jako autorky úspěšných pořadů Branky, body, kokoti a Kokoti na neděli. Brigita a Irena musely odpovídat na otázky ze znalostního testu o Jindřichu Šídlovi. Jaká byla Jindrova fotbalová kariéra, které jsou jeho oblíbené mobilní hry či hudební skupiny a kdo je největším mazlíčkem v rodině Šídlových? Šťastní podcasteři odpovídali i na početné dotazy z publika.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Doporučované