Hlavní obsah

Šéfredaktor Seznam Zpráv Jakub Unger končí, redakci povede Petr Šabata

Petr Šabata převezme vedení redakce Seznam Zpráv.

Ve vedení zpravodajského serveru Seznam Zprávy končí šéfredaktor Jakub Unger. Vedením redakce je pověřený Petr Šabata.

Článek

Současný šéfredaktor zpravodajského serveru Seznam Zprávy Jakub Unger odejde ze své vedoucí pozice v redakci české internetové jedničky. Po dohodě s vedením firmy končí i ve všech ostatních funkcích, které v Seznamu dosud zastával. Vedením redakce Seznam Zprávy je pověřený šéfredaktor deníku Právo Petr Šabata. Seznam to oznámil na svém blogu.

V běžném chodu redakce či směřování titulu Seznam Zprávy ani na jiných vedoucích pozicích se podle sdělení vedení Seznamu aktuálně nic nemění.

„Jakub Unger pomohl vybudovat silné, nezávislé a důvěryhodné médium, jakým Seznam Zprávy jsou. Za to mu patří dík. Nyní je čas Seznam Zprávy posunout na další úroveň,“ uvedl člen představenstva Seznamu Matěj Hušek.

Unger se stal šéfredaktorem od června, před tím působil jako ředitel vydavatelství. Nahradil Jiřího Kubíka, který se měl věnovat rozvoji nového investigativního formátu. Unger byl před osmi lety u zrodu Seznam Zpráv. Předtím pracoval na pozici ředitele regionálních redakcí Mafry. Dříve byl ředitelem pro obsah společnosti Centrum Holdings, je jedním ze spoluzakladatelů serveru Aktuálně.cz.

Šabata, který se stal šéfredaktorem deníku Právo loni v červenci, jej povede i nadále. Do Práva, vlastněného Seznamem, přišel v říjnu 2022 z Českého rozhlasu Plus, kde působil jako šéfredaktor.

Související témata:

Doporučované