Hlavní obsah

Nový magazín SZ bude plný prémiového obsahu

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Lada Rudovská, vedoucí nového Magazínu SZ.

Seznam Zprávy spouští novou rubriku plnou exkluzivního obsahu. Magazín Seznam Zpráv nabídne prémiový obsah, zajímavé rozhovory i autentické cestovatelské reportáže, říká v rozhovoru vedoucí rubriky Lada Rudovská.

Článek

Rozhovor si také můžete poslechnout v audioverzi.

Na co se mohou čtenáři Magazínu těšit?

Magazín bude obsahovat kvalitní lifestylový obsah – původní reportáže, rozhovory, témata, jako je jídlo, cestování, životní styl, architektura, ale také historie, sport, technika a kultura. Chystáme stylové, nadčasové věci, ale reflektujeme i aktuální události. Nyní například připravujeme několik materiálů k olympijským hrám v Paříži.

Takže půjde o samostatnou rubriku, kterou čtenáři najdou na webu Seznam Zpráv?

Ano, jde o samostatnou sekci na Seznam Zprávách. Magazín bude doplňovat zpravodajské materiály Seznam Zpráv, má být jakousi alternativou pro čtenáře, kteří kromě aktuálních zpráv hledají na webu i témata týkající se životního stylu.

Kdo jsou autoři magazínových článků?

Vedoucí rubriky jsem já, editorem je Filip Grygera. Autorský tým stále skládáme, nebude to uzavřená skupina novinářů, budou to zkušení i začínající autoři.

Na jaké konkrétní texty se čtenáři mohou těšit? Které bys doporučila?

Hned mezi prvními je například rozhovor Jana Dočkala s Barborou Špotákovou. Barbora Špotáková po pěti olympiádách letos poprvé nejede. Nyní je tváří Olympijského festivalu v Mostě a o tom si s ní povídáme. Řešili jsme také její aktuální život, co teď dělá, komu bude fandit na olympijských hrách nebo jak se ohlíží za svou kariérou.

Co se týče historických textů, vydali jsme například materiál o tom, že se na Ďáblickém hřbitově podařilo identifikovat ostatky několika popravených odbojářů. Novinář a spisovatel Pavel Baroch se spojil se synem jednoho z nich, vojáka Karla Sabely, který byl popraven 18. července 1949. Získali jsme tak jeho exkluzivní zpověď, ve které vzpomíná na svého otce.

Přinášíme i materiály zaměřené na cestování, vzpomněla bych články jako 48 hodin v Barceloně, nejhezčí kavárny ve Vídni nebo jak se z Baltského moře stává nový Jadran. Jde o autentický obsah, naši autoři místa opravdu navštívili a zažili na vlastní kůži.

Doporučované