Hlavní obsah

Můj nejlepší snímek z mistrovství světa v hokeji

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Fotograf Michal Šula vybírá svoji nejoblíbenější fotografii z MS v hokeji.

Česko žilo o víkendu hokejem. Fotograf Michal Šula byl přímo na místě v O2 areně a zachytil nejvýznamnější momenty hokejového finále. Z něj také vybírá svoji nejoblíbenější fotografii z celého šampionátu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Fotografie, kterou náš fotoreportér Michal Šula označil za svou nejpodařenější z celého šampionátu, pochází z posledních vteřin zlatého hokejového šampionátu, kdy čeští hokejisté ve finále dali Švýcarsku druhou branku. Pár vteřin před koncem bylo jasné, že jsou mistry světa.

„Fotka vznikla přesně v momentě, kdy padl gól na 2:0 do prázdné branky. Jsou na ní vidět hráči v upřímné radosti a pořádných emocích,“ popisuje Michal Šula důvody, proč je pro něj zrovna tato fotografie unikátním snímkem šampionátu.

„Před samotným finálovým zápasem probíhal v média centru v poledních hodinách brífink, kde se fotografové seznamovali s podmínkami focení finálového zápasu a medailového ceremoniálu,“ objasňuje pozadí snímku Šula. „Akreditovaných fotografů bylo na zápase několik desítek. Na výběr bylo několik pozic na stadionu a možnost fotit předávání poháru přímo na ledové ploše,“ pokračuje.

A dodává: „Při samotném předávání poháru a medailí už tak opravdovou radost vyfotit nešlo vzhledem k tomu, že ten první výbuch emocí již odezněl.“

Prohlédněte si další snímky Michala Šuly a fotoreportérů Seznam Zpráv ze šampionátu:

+15

Doporučované