Hlavní obsah

Buďte Ve Vatě i v létě. Třeba na cestě na dovolenou

Foto: Renata Matějková , Seznam Zprávy

Markéta Bidrmanová a Dominik Stroukal na vyhlášení Podcastu roku.

Podcast Ve Vatě letošní sezonu zakončil hattrickem – potřetí obhájil první místo své kategorie v Podcastu roku. Čtěte rozhovor s Markétou Bidrmanovou o chystaných novinkách i letních tipech.

Článek

I letos podcast Ve Vatě získal první místo v kategorii Byznys a Osobní finance. Čím si vysvětluješ, že se tak stalo už potřetí? Co podle tebe dělá z Vaty tak oblíbený podcast?

Je to tak, stalo se tak potřetí, přičemž první ročník nehodnotili naši posluchači, ale šlo o cenu popularity a hodnocení odbornou porotou. Pravidla se pak změnila a obhájili jsme i minulý rok. A letos k mému překvapení také.

Člověk nikdy neví, jestli ho lidé podpoří, a jsme rádi, že jim za to stojíme. A čím si to vysvětluju? Řekla bych, že se z Vaty stal trochu takový love brand, nabalili jsme spoustu lidí, které téma investic zajímá, utváříme takovou hezkou komunitu. Přijde mi, že s námi lidé rádi komunikují na sociálních sítích, hodně nám píší maily. To jsem u jiných pořadů nezažila. Máme už takovou komunitu, dost lidí chodí na naše eventy, takže jim asi stálo za to nás podpořit.

Je zpětná vazba posluchačů pro tebe důležitá?

Extrémně důležitá. I co se týká směřování podcastu, tipů, feedbacku. Opravdu všechny ty maily čtu. Jen bych upozornila, že se změnila adresa, kam nám posluchači mohou psát, nově je to vevate@sz.cz.

Další ocenění je asi samo o sobě zhodnocením uplynulé sezony. Jak ji hodnotíš ty? Na co třeba budeš ráda vzpomínat?

Určitě budu ráda vzpomínat na ty eventy, ty jsou opravdu nabíjející. Je strašně milé se s těmi lidmi potkávat. Hrozně se mi třeba líbil náš výjezd do Brna, ale tomu už je taky zhruba rok. Byl to vlastně náš jediný výjezd do regionu, takže mě mrzí, že toto neděláme víc, a doufám, že se to změní. Často nám píší třeba z Ostravy, z Plzně, že by nás taky rádi tam viděli.

Takže eventy jsou něco, na co se vaši fanoušci mohou těšit i pro příští sezonu?

Tohle stoprocentně plánujeme. Po událostech v Kasárnách Karlín momentálně zkoušíme hledat nová místa, kde bychom mohli natáčet venku, přišli jsme o naše tradiční zázemí. Nějaké nabídky máme, musíme je ještě obhlédnout a můžu prozradit, že minimálně jedno místo vypadá extrémně zajímavě. Doufám, že to klapne.

Dá si tým Ve Vatě prázdniny, nebo pokračujete i přes léto?

Pokračujeme, vysíláme každý týden a žádnou pauzu nemáme. Pro lidi, které čekají dlouhé cesty autem, vlakem nebo letadlem, doporučuji postahovat si díly, které třeba nestihli. Je zajímavé, že první týden v červenci míváme rekordní poslechy starých epizod, takže naše posluchače pak zřejmě provázíme na cesty na dovolené.

Co kromě nových eventů přinese příští sezona?

Určitě si ponecháme svou osvědčenou čtyřku ve složení Jana Matesová, Anna Píchová, Dominik Stroukal a Libor Ostatek. K nim jsme začali zvát i další experty zvenku, což nám dovoluje se tematicky ještě víc rozkročit.

Takže třeba k epizodě, kde jsme řešili, jak co nejvíc podojit stát na různých příspěvcích, jsme si přizvali daňařku, posledně jsme měli pána, který se ze stavaře sám vypracoval v tradování a teď se tím živí na plný úvazek. V tom bychom chtěli pokračovat i příští rok. Zároveň chceme do podcastu čas od času pozvat nějakou investorskou hvězdu.

Související témata:

Doporučované