Hlavní obsah

Proč zůstávat jen u tradičního českého cukroví? Vyzkoušejte třeba francouzské makronky

O netradičním vánočním cukroví v rozhovoru s cukrářkou Simonou Machurovou.

Pečení cukroví by nemělo být soutěží o největším připraveném počtu druhů, ale hlavně radost, říká cukrářka Simona Machurová.

Článek

Simona Machurová není vyučenou cukrářkou, vystudovala hotelovou školu. I přesto se nakonec cukrářstvím a pečením živí. K tomu ji přivedl zájem kamarádů o její cukroví, který se pak rozšířil i mezi širší okolí. Nyní se specializuje především na výrobu makronek, tedy francouzského cukroví z vaječných bílků s rozličnými ovocnými příchutěmi.

Co vám Simona Machurová prozradí o barevných provedeních tohoto cukroví? A co je třeba při nákupu surovin zvažovat? Na to se podívejte v úvodním videu.

Doporučované