Článek
Zkvašený jablečný mošt známý jako cider je v posledních letech velmi oblíbeným alkoholickým nápojem. V Česku představuje určitou alternativu k tradičnímu pivu nebo vínu. Popularita nejenom ciderů, ale i moštů, přírodních šťáv nebo sirupů stoupá. Podle „cideraře“ a degustátora Martina Gežo je hlavním důvodem popularity těchto nápojů všeobecně zvýšená poptávka po přírodních produktech, zejména ze strany mladší generace. Cider je nejčastěji vyráběn z jablek. Existují ale varianty vyráběné i z jiných druhů ovoce, jakými jsou například hrušky nebo jahody. Více o ciderech prozradil v rozhovoru nad článkem degustátor Martin Gežo.
Reportér Radek Hrdina vás dnes svou rubrikou Česko vstává možná inspiruje k víkendovému výletu. Vydal se totiž na hrad Kokořín, kterým ho provedl sám kastelán.
Pořad Rodinka sledujte každý všední den od 9:00 v celoplošné Televizi Seznam.
Jak ji naladit? Poradí praktický návod.