Hlavní obsah

Předpověď byznysových sudiček pro letošní rok: Vyšší mzdy, dražší zboží a méně dostupné hypotéky

Rok 2018 podle tří sudiček: novinářky, ekonomky a matky na plný úvazek.Video: Zuzana Kubátová

 

Reklama

Češi vstupují do dalšího dobrého roku. Mzdy by letos měly stoupnout až o osm procent, takže domácnosti mohou dál nebývale utrácet.

Článek

Prosperita se začíná šířit z velkých měst i na venkov. Firmy, jimž chybějí zaměstnanci, samy vyrážejí za pracovní sílou do regionů. Ekonomický růst sice nebude nekonečný, zatím to ale na obrat nevypadá.

Shodují se na tom tři sudičky, které se sešly nad kolébkou rodícího se roku 2018, aby mu popřály vše nejlepší. Jejich předpověď, týkající se vývoje mezd, zaměstnanosti a cen, najdete ve videu nad tímto článkem.

Kompletní verzi ekonomického magazínu Peníze, nebo život sledujte zde:

Peníze, nebo život: Tři sudičky věští, co čeká naše peněženky v roce 2018.Video: Zuzana Kubátová

Seanci tří sudiček svolala do pořadu Peníze, nebo život reportérka Seznamu Zuzana Kubátová. Spolu s ní se nad vyhlídkami nadcházejících dvanácti měsíců zamýšlí ekonomka Helena Horská a byznysová novinářka Eva Moniová, toho času na mateřské dovolené.

Zajímají vás další předpovědi byznysových sudiček? Chcete vědět, jak bude posilovat koruna a kdy si nakoupit eura na dovolenou? Zda má smysl brát si hypotéku nebo investovat do bitcoinu? Sledujte pořad Peníze, nebo život.

Reklama

Doporučované