Hlavní obsah

Tři libanonští zdravotníci zahynuli při izraelském útoku

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Libanonské ministerstvo úder odsoudilo jako „zjevný útok“ na oficiální libanonský státní aparát. Izraelská armáda se k této události bezprostředně nevyjádřila.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Tři libanonští zdravotníci byli zabiti a dva další zraněni, z toho jeden těžce, při izraelském útoku, když se podíleli na hašení požáru ve městě na jihu země. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odkazem na libanonské ministerstvo zdravotnictví.

„Izraelské síly se zaměřily na tým libanonské civilní obrany, který reagoval na požáry vyvolané nedávnými izraelskými leteckými útoky,“ uvádí se v prohlášení ministerstva, které upřesnilo, že úder zasáhl hasičské auto.

Ministerstvo úder odsoudilo jako „zjevný útok“ na oficiální libanonský státní aparát, který byl druhým takovým útokem na záchranný tým za méně než 12 hodin. Izraelská armáda se k této události bezprostředně nevyjádřila.

Intenzita bojů mezi libanonským šíitským hnutím Hizballáh a Izraelem neustále narůstá a na obou stranách libanonsko-izraelské hranice se kvůli nim stěhují desítky tisíc lidí. Konflikt vypukl poté, co palestinské teroristické hnutí Hamás 7. října zaútočilo na izraelské území, zabilo na 1200 lidí a odvedlo do Pásma Gazy více než 250 rukojmích. Od té doby byl Hizballáh vtažen do přeshraničních střetů v jižním Libanonu.

Související témata:

Doporučované