Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Čeští programátoři pomáhají Ukrajině. A příběh podvodníka

Záhady Josefa Klímy: Odsouzený podvodník dál podvádí. Unikátní český projekt, díky kterému budou moci samotní obyvatelé Ruska přispět na zbraně pro Ukrajinu. A glosa novináře Tomáše Etzlera.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Třiadvacetiletý Tomáš Kuna byl před dvěma lety pravomocně odsouzen za podvod. Protože ale už během policejního vyšetřování utekl z Česka, byl odsouzen v nepřítomnosti jako uprchlý. Zakotvil v Thajsku, kde pokračuje v trestné činnosti a lidem, které okradl, se na dálku vysmívá. A poškozeným vzkazuje: „Můžete si za to sami, že jste mi naletěli.“ Zjišťovala Marcela Sobotková.

Druhá reportáž pojednává o unikátním českém projektu. Dalibor Dědek je zakladatel celosvětově úspěšné firmy na zabezpečovací techniku. Nyní spouští unikátní projekt, díky kterému budou moci samotní obyvatelé Ruska přispět na zbraně pro Ukrajinu. Natáčel Jaroslav Mareš.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Své zamyšlení nad aktuálním děním připojil novinář Tomáš Etzler.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Doporučované