Hlavní obsah

Glosa: Čeká nás biblických 7 hubených let. Není na výběr

Glosa Alexandra Mitrofanova: Čeká nás biblických 7 hubených let, není na výběr.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov se ve své glose zamýšlí, proč se vzdát odběru ruské ropy a zemního plynu.

Článek

Kdekdo zná biblické rčení, že je 7 let tučných a pak 7 let hubených. My jsme měli poměrně tučná léta. Když to porovnáme s tím, co lidé zažívají v některých jiných zemích. Teď přicházejí léta hubená. Proč?

Ve světě se děje něco, co má vskutku biblický formát. Putinovo Rusko porušilo světový řád, když napadlo demokratickou Ukrajinu a chce ji zničit. A kdyby ji zničilo, tak chce pokračovat dál a likvidovat naši civilizaci. Co to znamená?

To znamená, že naše civilizace musí udělat všechno, abychom zaprvé nebyli závislí na Putinově Rusku. A zadruhé, abychom – pokud možno – zatlačili Rusko zpět do jeho hranic, a když to řeknu dost drsně, nechali ho vyhnít.

To ale bude znamenat, že se budou předělávat nejen politické, ale taky ekonomické styky, které platily doposud. A co to znamená? To mimo jiné znamená hubená léta. Snad jich nebude víc než 7, to je symbolické číslo.

Ale co máme na výběr? Buď biblická hubená léta, anebo stejně biblickou apokalypsu, kterou zažili Ukrajinci například ve městě Buča, kde došlo k opravdové genocidě civilního obyvatelstva ruskými vojáky. Takže odpověď není příjemná, ale podle mě je jasná.

Celou glosu Alexandra Mitrofanova si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované