Hlavní obsah

Už před šesti lety předpověděl, co bude s Ukrajinou. Co prognózuje dál?

Podívejte se na rubriku Dolejší na křižovatce, reportáž ze satirického pořadu Šťastné pondělí.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Šli jsme se omluvit Petru Cibulkovi a rehabilitovat jeho siderické kyvadélko.

Článek

Předseda politické strany Pravý blok Petr Cibulka byl poslední roky vysmívaným aktivistou. Jednak kvůli tomu, že ke svým černým prognózám používá siderické kyvadlo, jednak proto, že všechny své oponenty automaticky označuje za „ruské fízly“.

V rozhovorech pro média musel Cibulka roky snášet příkoří. Jakmile začal otevřeně mluviti o tom, že že politika v Evropě je řízena agenty ruských tajných služeb, shovívavější moderátoři se ušklíbli, ti ostřejší si rovnou ťukali na čelo.

Dnes ale nastal čas se bojovníkovi proti komunistickému režimu, disidentovi a chartistovi omluvit. Ukazuje se, že jeho vysmívané teorie se do puntíku naplňují. O tom, že rozhodující střet mezi Západem a Ruskem se povede na Ukrajině, mluvil v České televizi už v květnu 2014.

Nikdo však jeho rady, jak zabránit černým scénářům, nebral vážně. Vypravili jsme se proto s kamerou za Petrem Cibulkou, abychom se zeptali, jak to všechno věděl dopředu – a co nás dál čeká. Jeho odpověď, v níž místo Ruska figuruje Turecko, je překvapivá.

Reportáž ze satirické série Dolejší na křižovatce je součástí pořadu Šťastné pondělí. Ten najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované