Hlavní obsah

Studio Jablunkov: Pijte méně čaje, pomůžete státu, vyzvala Pákistánce vláda

Konstantin Sulimenko vám přináší další glosovaný přehled zpráv z domova i ze světa.Video: Konstantin Sulimenko, Seznam Zprávy

 

Reklama

Šťastné pondělí i tento týden vyrazilo za hranice hlavního města a přináší zprávy, které by vám rozhodně měly uniknout.

Článek

V dnešním Studiu Jablunkov se dozvíte třeba to, že pákistánská vláda vyzvala své občany, aby se uskromnili a pili o jeden až dva šálky čaje denně méně, protože masivní import této komodity by mohl Pákistán ekonomicky položit.

Pro vaši představu – to je asi jako kdyby ministr průmyslu Síkela vyzval Čechy, aby si dali denně o jedno až dvě piva méně. Rozdíl je v tom, že v Pákistánu kvůli takové výzvě nejspíš nepadne vláda. Ale nejen tím žije nejvýchodnější zpravodajství v Česku.

V úvodním videu vám řekneme třeba to, jaké slavné zvíře naháněli čeští policisté po dálnici D11. A nemohli jsme vynechat ani smutnou zprávu o konci nejlepšího nejhoršího internetového prohlížeče v historii (a referujeme o tom se zpožděním jen pár dní!).

Studio Jablunkov je součástí satirického pořadu Šťastné pondělí, který najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky včetně právě Jablunkova publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované