Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Tajný plán vlády na boj s drahotou

Jindřich Šídlo vám poodhalí tajný vládní plán, který má pomoci českým domácnostem v tíživé finanční situaci.Video: Youtube.com, Profimedia.cz, ČTK, Seznam Zprávy

 

Reklama

Meziroční inflace vyrostla na 16 %, elektřina podražila o 30 % a teplo dokonce o 49 %. Vláda si ale samozřejmě finanční obtíže nízkopříjmových domácností uvědomuje a přichází s přísně tajným plánem pomoci.

Článek

Někdo (třeba my v minulých dílech) by přitom označil současnou vládu za asociální, ale uniklý stostránkový dokument, který nastiňuje fungování energetického programu s názvem „Sociální opatření pro celkovou krizovou adaptaci“, ukazuje, že skutečná adresná pomoc všem krizím postiženým domácnostem je konečně tady.

Ale úlevy na cenách energií není to jediné, co Fialův kabinet chystá proti drahotě. Ve hře je ještě jeden mnohem větší balíček, který by dokázal zlevnit úplně všechno. Jak jsme zjistili, vláda na něm pracovala nepřetržitě od svého začátku a jeho podstatou je… patřit na východ. Co přesně to pro nás znamená, to už vám řekne Jindřich Šídlo v úvodním videu.

Foto: Petr Šprincl, Seznam Zprávy

Pojďte s námi oslavit poslední díl sezóny!

Už tradičně chystáme oslavu konce sezóny. Přijďte si s námi dát pivo - v pondělí 27. června od 19:00 v pražském Výčepu Kabelovna. Program bude a vstup je volný. Těšíme se na vás! [Facebook event]

Satirický pořad Šťastné pondělí najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý díl, který zahrnuje i další rubriky, pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé části publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Sledovat nás můžete i na Twitteru, Facebooku nebo Instagramu.

Reklama

Doporučované