Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Fiala má program Socka a Babiš pět podmínek na prezidenta

Podívejte se na celou satirickou show Jindřicha Šídla s Konstantinem Sulimenkem a Václavem Dolejším.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Satira, která míří na vládu i opozici.

Článek

Jindřich vám za stolem ve studiu představí tajný plán Fialovy vlády, jak bojovat s drahotou a hlavně jak pomoci domácnostem. Stostránkový dokument ukazuje, že kabinet není asociální – přichází se speciálním programem „Sociální opatření pro celkovou krizovou adaptaci“, zkráceně Socka.

Václav je pořád na křižovatce, kde řeší záhadu, proč Andrej Babiš stále váhá s prezidentskou kandidaturou, když ho k ní vyzývají nejen jeho nejvěrnější voličky, ale i příznivé průzkumy veřejného mínění. Zjistil, že šéf ANO si klade pět podmínek, které musí nastat, aby do toho šel.

Konstantin si ve Studiu Jablunkov všiml, jak s inflací bojují v Pákistánu. Tamní vláda vyzvala ústy ministra vnitra své občany, aby pili o jeden až dva šálky čaje denně méně. Čili když k úsporám u nás vyzývá ministr průmyslu Síkela, není to žádná jeho povýšenost, ale normálně funkční ekonomický model osvědčený v zahraničí.

A na závěr samozřejmě Devadesátky, v nichž Jindřich vzpomíná na slavnou sezonu 1997/98, kdy první fotbalovou ligu hrálo třitisícové městečko Lázně Bohdaneč, které leží mezi obcemi Stéblová, Rybitví a Živanice. Se ziskem 11 bodů se staly nejhorším týmem v historii české nejvyšší fotbalové soutěže.

Šťastné pondělí najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý satirický pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Reklama

Doporučované