Hlavní obsah

Hrál tady Karel Gott i Faith No More. A u začátků byl i mafián Mrázek

Devadesátky Jindřicha Šídla: Hrál tady Karel Gott i Faith No More. A u začátků byl i mafián Mrázek. Video: Jindřich Šídlo, Seznam Zprávy

 

Reklama

Třicet tisíc lidí, světové superhvězdy Fall Out Boy nebo Weezer. Festival Rock for People má za sebou další ročník, začínal ale mnohem skromněji…

Článek

V srpnu 1995 napadlo dva kamarády, Michala Thomese a Petra Fořta, že by na atletickém stadionu v Českém Brodě mohli udělat takový větší večírek pro své známé, na kterém by zahrálo pár kapel, vypilo se hodně piva a vybraly se nějaké peníze ve prospěch ústavu pro děti s mentálním postižením v nedalekých Bylanech.

A to se také stalo – lístky za cenu mezi 75 a 90 korunami si koupilo 1100 lidí, vybralo se sedmdesát tisíc.

A zrodil se jeden z největších českých festivalů Rock for People, který tenhle víkend vyvrcholil na letišti v Hradci Králové, kam se přestěhoval v roce 2007.

Hrála na něm velká spousta světových hvězd – třeba Muse, Offspring, Faith No More, Amanda Palmer, Massive Attack nebo Lucie a před devíti lety sám Karel Gott.

Podívejte se na video nahoře v článku, jak se z večírku pro kamarády stal celý evropský hudební podnik.

Devadesátky jsou součástí Šťastného pondělí, které najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách, a celý satirický pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované