Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Takhle se za Pavla otevírá Čechům Pražský hrad

Tým Šťastného pondělí vám ukáže, jaké změny na Hradě nastanou a co se ještě připravuje. Video: Seznam Zprávy, Youtube.com, ČTK, Profimedia.cz

 

Reklama

Pražský hrad se proměnil ze symbolu národní hrdosti na obyčejnou turistickou past. Naštěstí ale Petr Pavel jako uvědomělý prezident ví, že se sídlo českých vládců ještě dá zachránit. A my vám ukážeme jak.

Článek

Kdy jste naposledy s chutí a radostí navštívili Pražský hrad? Pravděpodobně už dost dávno. Nikdo se vám přitom nemůže divit, Hrad se v posledních letech proměnil na zabarikádovanou pevnost, kam se dostanete, jen pokud jste obrněni železnou trpělivostí.

A i když se nakonec do areálu dostanete, zjistíte, že vás tam nečeká nic jiného než předražené suvenýry uzpůsobené turistům a občerstvení ze všech možných koutů světa, jen ne z toho českého.

Je pozitivní, že tým prezidenta Pavla už neutěšenou situaci řeší. Jenže to jde velmi pomalu. A ani angažmá influencerů nebo architektů nestačí; je potřeba přijít s komplexním konceptem Nového Pražského hradu. A tady přicházíme my.

Poslechněte si

Petr Pavel po deseti letech vystřídal Miloše Zemana a jeho kontroverzemi ověnčené spolupracovníky. Jaký byl Zeman prezident a co čekat od jeho nástupce?

Přišli jsme totiž na to, proč se Češi zdráhají vystoupat po Zámeckých schodech a užívat si atmosféru kdysi tak milovaného místa. A nabízíme také řešení: pro maminky otevřeme přímo na Hradě velký výčep.

Tatínky zase potěší možnost odložit dítě do největšího dětského koutku v Česku. Ale nejen to. Pro každého správného Čecha jsme vymysleli spoustu dalších věcí, které máte tak rádi, ale na Hradě stále ještě chybí.

Co všechno by se na Hradě za vlády Petra Pavla mohlo zlepšit, se dozvíte v úvodním videu.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V týdnu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované