Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Vláda už ví, kdo může za drahé potraviny. Jste to vy

Jindřich Šídlo vám vysvětlí, proč zdražují potraviny.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, Profimedia.cz, ČTK, Youtube.com

 

Reklama

Zemědělci ukazují na potravináře, potravináři na obchodníky, Ministerstvo zemědělství na Ministerstvo financí, to dělá, že neexistuje, a antimonopolní úřad říká, že má až moc dat. Takhle se v Česku řeší drahé potraviny.

Článek

Zatímco světový index cen potravin už deset měsíců klesá, potraviny v Česku dál rekordně zdražují. A to dokonce tak moc, že jsme poprvé zaznamenali existenci člena vlády, který má potraviny na starosti, tedy ministra zemědělství Zdeňka Nekuly. Bohužel pro něj.

Lidovecký politik totiž zatím v řešení potravinového problému udělal jen dvě věci: v dubnu 2022 zdvihl varovný prst a v únoru 2023 zdvihl ten stejný varovný prst znovu. A navíc z Ministerstva zemědělství zní: největší sílu zlevnit potraviny má spotřebitel. Kdybyste nic nekupovali, tak by zemědělci, potravináři a obchodníci nic drahého neprodávali. Takhle jednoduché to je.

Naštěstí pro vás máme ve Šťastném pondělí radu, jak přežít i tehdy, když se nechcete dát na cestu půlročního půstu. Našli jsme totiž potravinu, která oproti jiným nezdražuje. A která může kompletně nahradit vás současný předražený jídelníček.

Která základní potravina nezdražuje a proč je zdražování potravin tou úplně nejlepší zprávou pro Sudety, to se dozvíte od Jindřicha Šídla v aktuálním díle Šťastného pondělí. Pustit si ho můžete v přehrávači nahoře.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V týdnu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované