Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Česko chce krále. Korunovace Petra Pavla už se chystá

Šťastné pondělí o králi Petru Pavlovi I.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, ČTK, Profimedia.cz, Youtube.com

 

Reklama

Petr Pavel je prezidentem sice jen 67 dní, ale už teď láme srdce všech Čechů. Lidé na sociálních sítích jsou z něj nadšení, kdykoliv udělá… úplně cokoliv. A my tak říkáme: udržme si tohoto státníka navždy. Udělejme z něj krále!

Článek

Můžete si říct, že to je příliš radikální návrh. Omyl. K Petru Pavlovi se už teď chováme v podstatě tak, jako kdyby králem už byl. Například když se vracel z Ukrajiny, dozvěděli jsme se živě v České televizi přesnou minutu jeho přistání na českém území, abychom návrat hlavy státu mohli náležitě oslavit.

To ale není jediný případ glorifikování Petra Pavla. Když šel prezident předávat ocenění Zdeňku Svěrákovi na hudební ceny Anděl, moderátor ho uvedl jako „zosobnění důstojnosti“ a celý sál mu tleskal vestoje. A poté, co ho i s první dámou viděly české sociální sítě na korunovaci Karla III., vypukla přímo exploze nadšení.

Po 10 letech s Milošem Zemanem na Hradě se dá pochopit, že je člověk šťastný, když si může být jistý třeba tím, že prezident žije a ještě k tomu není úplný hajzl. To je pozitivní změna! Ale zároveň i chápeme, proč může leckomu připadat, že to nadšení média a lidi na sociálních sítích trochu moc prožívají a že nám tu dokonce možná vzniká takový malý kult osobnosti.

Češi se už zkrátka rozhodli – dost bylo experimentů s přímou volbou a lidovým Milošem Zemanem. My chceme Petra Pavla navždy. My chceme Petra Pavla I. Důstojného.

Jak bude kralování novodobého Přemysla Oráče vypadat a proč jsou z něj nejvíce nadšené děti a sportovci, to vám řekne Jindřich Šídlo ve Šťastném pondělí.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované