Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Už víme, kdo zastaví Rajchla

Jindřich Šídlo vám řekne, koho se má bát Jindřich Rajchl.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, Profimedia.cz, Youtube.com, ČTK

 

Reklama

Jindřich Rajchl dokázal svou demonstrací už poněkolikáté zaplnit Václavské náměstí. Jeho hnutí PRO se dokonce poprvé umístilo v průzkumu volebních preferencí, kde získalo 3 %. A to je pro Rajchla problém.

Článek

Zálusk na hlasy voličů nespokojených s vládou Petra Fialy si totiž nedělá jen Rajchl. Ohrožen nástupem hnutí PRO se cítí být především Tomio Okamura, který se tak rozhodl bránit tím nejtvrdším možným způsobem: nechal si soudně potvrdit, že je jediný právoplatný fašista v Česku.

Druhým, koho velké demonstrace proti Fialově vládě zaujaly, je samozřejmě Andrej Babiš. Ten se rozhodl nic velkého nevymýšlet a prostě použít klasickou byznysovou metodu, kterou tak dobře umí: nepřátelské převzetí. Manažerem tohoto projektu jmenoval Babiš podle očekávání zkušeného Karla Havlíčka, který už začal připravovat kroky pro získání Rajchlových hlasů.

Ale možná překvapivě vycítila svou šanci přiživit se na prostesteh proti Petru Fialovi i sama ODS – jenže ta na rozzuřený dav nemůže jít tak přímo jako Okamura nebo Havlíček. Připravit strategii přetáhnutí Rajchlových voličů na stranu koalice SPOLU tak dostal ten nejpovolanější z nepovolanějších: Marek Benda. A vymyslel to brilantně.

Okamura, Havlíček a Benda mezi sebe Rajchla zkrátka nechtějí pustit, a tomu tak teď začíná ta vůbec nejtěžší část boje – udržet se v konkurenci protřelých politických vlčáků. Jakým útokům čelí a ještě bude čelit? To se dozvíte od Jindřicha Šídla ve Šťastném pondělí.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované