Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Čaputová prohrála. Slovensko se vrací k mafii

Jindřich Šídlo vám popíše, co se děje ve slovenské politice.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, ČTK, Profimedia.cz, Youtube.com

 

Reklama

Zvolili si cool prezidenta, pak ještě víc cool prezidentku, vyhnali mafiánskou Ficovu vládu a… teď jsou zklamaní možná víc než kdy dřív. Tohle je Slovensko v roce 2023.

Článek

Když se Slováci po minulých volbách zbavili jednoho z největších světových alfasamců Roberta Fica, který slovenskou politiku ovládal s přestávkami už od roku 2006, vypadalo to nadějně. Jenže vlády Igora Matoviče a Eduarda Hegera se po téměř celou svoji existenci zmítaly v takovém chaosu, že je teď Slovensko tam, kde bylo.

Zemi čekají v září předčasné volby a Ficova „sociálnědemokratická“ strana Směr je podle mnohých průzkumů opět favorit. Nemalou měrou k tomu přispívají i středopravicové strany, které se rozdrobily a už teď je jasné, že v takovém stavu jejich velká část nepřekoná 5% hranici.

Je tedy možné, že se dočkáme dalšího vládního angažmá Roberta Fica, který už teď hlásá, že má Slovensko přestat pomáhat Ukrajině? Rozhodně to není vyloučeno.

Přečtěte si více

Měsíce do předčasných voleb prochází slovenská politika dalšími turbulencemi. Pravice se pokouší sjednotit, avšak místo toho vznikají další strany. Do vedení se dere expremiér Robert Fico se svým Směrem.

Jak by to v takovém případě u našich východních sousedů vypadalo, to už vám řekne Jindřich Šídlo v novém díle.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V týdnu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované