Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Zemanův obrat je dokonalý. Můžeme mu ale věřit?

Jindřich Šídlo se dnes podíval na to, jak moc se Miloš Zeman změnil a jestli mu to můžeme věřit.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, Youtube.com, ČTK, Profimedia.cz

 

Reklama

Minulý týden vyjel Miloš Zeman na svou první zahraniční cestu po únorovém vpádu Ruska na Ukrajinu. A zatímco na té minulé ještě tvrdil, že Rusko patří do Evropy, teď už se hlásí mezi proukrajinské jestřáby.

Článek

Možná si ještě vzpomenete: 24. února Miloš Zeman vystoupil s projevem, ve kterém odsoudil Rusko, označil Putina za šílence, a dokonce přiznal, že se mýlil. Od té doby v zahraničněpolitických otázkách v podstatě jen papouškuje cokoliv, co řekne Jan Lipavský.

A tak bychom si snad mohli myslet, že se prezident polepšil a že se z něj stal lepší člověk. Možná protože sám prozřel a uvědomuje si, čeho se v posledních devíti letech dopouštěl. Možná protože jen nechce, aby si ho historie pamatovala jako kolaboranta.

Jenže každý soudný člověk se hned musí ptát: změnil se Zeman doopravdy, nebo je to stále ten stejný zlý a pomstychtivý člověk, jak ho známe? A jak bude příští týden vypadat jeho poslední předávání státních vyznamenání, které bylo zatím vždycky přehlídkou toho nejhoršího, čeho je Zeman schopen? To se dozvíte v dnešním Šťastném pondělí.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

Ve středu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované