Hlavní obsah

Šťastné pondělí: „ANO se proměnilo v Palermo.“ Babiš brojí proti své straně

Jindřich Šídlo v dalším díle rozklíčuje budoucnost hnutí ANO.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, Profimedia.cz, ČTK, Youtube.com

 

Reklama

„ANO se proměnilo v další tradiční stranu polistopadového Palerma,“ prohlásí Andrej Babiš nejpozději v roce 2024 a založí nové zcela nepolitické politické hnutí.

Článek

ANO čekají velké změny. Poslanec Babiš oznámil minulý týden, že se stahuje do pozadí a svůj politický projekt přenechává k řízení Karlu Havlíčkovi a Aleně Schillerové. V krutém světě mocenských bojů to znamená jediné – Babiš pomalu odchází a v hnutí ANO začíná boj o předsednické křeslo.

A tak si musíme položit otázku: která osobnost hnutí bratrovražedný boj vyhraje a stane se novým šéfem či šéfkou? Bude to snad Alena Schillerová, jejíž výhodou je, že zastávala – stejně jako Andrej Babiš – post ministryně financí? Nebo Karel Havlíček, který umí stejně jako současný předseda vstávat ve 4 ráno? Anebo to bude naše divoká karta Patrik Nacher, jehož trumf spočívá v jedné podstatné podobnosti se současným premiérem Fialou?

Jedno je nicméně jisté. Kdokoliv to bude, čeká ho neobyčejně těžký politický souboj. Ale ne – jak byste si mohli mylně myslet – s ODS, Piráty nebo prezidentem Pavlem. Nejtěžší boj svede nový předseda či předsedkyně s Andrejem Babišem. A buď hnutí ANO, nebo Babiše to definitivně zničí.

Přečtěte si

Andrej Babiš si uvolnil ruce k tomu, aby se pokusil skutečně se stát „předsedou opozice“.

Proč se nakonec nevyhnutelně musí poslanec Babiš se svým hnutím rozhádat a kdo má největší šanci převzít funkci předsedy, to vám řekne Jindřich Šídlo v dalším díle Šťastného pondělí, který si můžete pustit v úvodu článku.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V týdnu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované