Hlavní obsah

Šťastná křižovatka: Jak všichni začali používat v kampaních křestní jména

Šťastná křižovatka Václava Dolejšího: Jak to funguje v politice a slyší opravdu voliči na křestní jména? Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Karel, Josef, Danuše nebo generál. Favorité prezidentské volby používají v kampani křestní jména. Jako by se chtěli stát vašimi kamarády, abyste si je přidali do přátel  - a hlavně v lednu jim pak hodili hlas.

Článek

Možná se to v případě politiky teprve učíme, smějeme se tomu, ale fenomén křestních jmen má v marketingových kampaních dlouhou tradicí.

Asi všichni znáte kavárnu, kde vám na kelímek napíšou vaše křestní jméno. Takže máte silný zážitek z kávy a nemusíte litovat ani peněz, protože se cítíte jako součást sousedské komunity.

Jak to funguje v politice a slyší opravdu voliči na křestní jména? Zjišťoval Václav Dolejší ve Šťastné křižovatce, rubrice satirického pořadu Šťastné pondělí.

AKTUÁLNÍ ŠŤASTNÉ PONDĚLÍ SI PUSŤTE ZDE

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteru a instagramu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované