Hlavní obsah

Podpora KSČM pro Babiše? Novináři z nás dělají strašáka, zamést před svým prahem by si měli jiní, tvrdí Konečná

Duel FIlipa Horkého z Evropského parlamentu s europoslanci Konečnou (KSČM) a Teličkou (zvolen za ANO). Video: Filip Horký, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ve studiu v Bruselu diskutovali místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička, který nedávno oznámil odchod z hnutí ANO, a europoslankyně za KSČM Kateřina Konečná. Jsme pro evropské partnery nečitelní? Jak chtějí komunisté narovnat hnutí ANO páteř? A proč se Telička rozešel názorově s premiérem v demisi Babišem?

Článek

„Chceme referendum o EU i NATO. Neříkáme, jak mají lidé hlasovat, ale rozhodnout by měli mít právo,“ tvrdí v Duelu z Evropského parlamentu europoslankyně Konečná. Pavel Telička upozorňuje na fakt, že se pro naše evropské partnery stáváme již delší dobu nečitelnými. Vládní hnutí ANO, za které byl zvolen do Evropského parlamentu, podle něj sešlo z cesty svého dřívějšího programu, který pomáhal psát jako prozápadní a proevropský.

„Necítím tady žádný strašák, který dělají někteří novináři a občané České republiky,“ říká europoslankyně Kateřina Konečná za KSČM o možné podpoře strany pro vládu Andreje Babiše a vnímání tohoto kroku v Evropské unii. „Několikrát jsme jasně deklarovali, že se tyhle omyly neměly stát. Je to neomluvitelné. My jsme ale neprivatizovali a nerozprodali majetek. Současné KSČM nemůže nikdo vyčítat nic, co by bylo protiústavní,“ dodává europoslankyně.

V duelu došla řeč i na zahraniční mise českých vojáků. „Nedomnívám se, že to jsou naše zájmy. Necháváme si diktovat, kam máme vojáky vysílat,“ odpovídá Konečná.

Telička s jejím názorem nesouhlasí a dodává, že si nedokáže představit, že bychom naše partnery například v Pobaltí odmítli. Takový přístup podle něj může poškodit ČR v době, kdy takovou pomoc budeme od našich partnerů potřebovat my.

Jak vnímají ČR v Bruselu? Měla by nová vláda podporovat zahraniční mise českých vojáků? Bude KSČM požadovat změnit naši pozici v NATO? Podívejte se na duel natočený přímo v Bruselu.

Reklama

Doporučované