Článek
Michaela Bratrychová aneb Missue opět navštívila Rodinku. Tentokrát názorně ukázala, jak na známé thajské jídlo Pad Thai a také na sýrové kuličky, které ovšem nejsou ze sýru takového, jaký známe. A protože se Missue specializuje na raw food neboli vitariánství, oba pokrmy jsou připravené ze syrových potravin, maximálně tepelně upravených do 42 stupňů Celsia. Missue tímto způsobem připravuje i pokrmy, které se tradičně smaží či pečou, například chléb nebo karamelizovanou cibuli, často k tomu využívá sušičku potravin.
Raw Pad Thai připravila z kelp nudlí, které jsou vyrobeny z mořských řas, zeleniny a ořechů. Chuť tohoto jídla je téměř nerozeznatelná od oriģinálního Pad Thai, zejména kvůli výraznému zázvoru a koriandru. Sýrové kuličky jsou pak skvělým občerstvením pro přátele a rodinu, navíc je můžete obalit v čemkoliv, podle vaší chuti. Seznam potřebných ingrediencí naleznete níže, na postup se pak podívejte v úvodním videu.
1) Raw vegan Pad Thai
Omáčka
120 g kešu ořechů (namočit přes noc)
50 ml olivového oleje
30 ml tamarindové omáčky
1/2 limetky
50 g tahini
2 stroužky česneku
chilli paprička
40 g zázvoru
70 ml vody
2 datle
Nudle
200 g mrkve
250 g celeru
žlutá a červená paprika
300 g kelp nudlí
jarní cibulka
Ozdoba
bazalka
koriandr
pistácie
chilli paprička
zkaramelizovaná cibule
2) Sýrové kuličky
200 g kešu ořechů
3 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
1 citron
70 ml kokosového oleje
2 lžičky himalájské soli
50 g lahůdkového droždí
300 g irského mechu
1 lžička pepře
50 g červené cibule
pažitka
Ozdoba
pažitka
pistácie
vlašské ořechy
sůl
sušený česnek
lahůdkové droždí