Článek
Polští vědci se při hledání možností, jak co nejefektivněji zajistit dostatek potravy pro příští generace, zaměřili na hmyz. Lidí na planetě přibývá a velikost plochy vhodné pro zemědělské využití je omezená. Hmyz by podle výzkumníků z Vratislavské univerzity mohl být dobrým řešením.
Fit śniadanie według dietetyków z #UPWr - czyżby najlepsza dieta odchudzająca? ➡️https://t.co/vjZdHXDXVC 😀 #zdrowa #dieta #healthyrecipe pic.twitter.com/fvGDqXGDOv
— UPWr (@UPWroclaw) June 22, 2017
Hmyzí farmaření je podle vědců ekonomicky i ekologicky výhodné. „Na malém prostoru a za krátkou dobu dokážeme vypěstovat velké množství jedlé biomasy," řekla Reuters Anna Zolnierczyková z Vratislavské univerzity.
Další výhodou „pěstování" hmyzu je podle vědců podstatně nižší spotřeba vody, než je tomu u běžných zemědělských plodin. Hmyz navíc narozdíl od dobytka neprodukuje tolik skleníkových plynů a amoniaku.