Článek
Janina Černá sváděla s jídlem boj doslova na život a na smrt. Třináct let trpěla poruchami příjmu potravy, kdy se jí střídala anorexie a bulimie.
V období bulimie zvracela až dvacetkrát denně, a když potřebovala cukr, byla schopná vypít i láhev kečupu. Nyní je však jídlo její prací – je úspěšnou blogerkou a autorkou cukrfree kuchařek.
„Cukrfree je výživový směr, který jsem poprvé v životě nedělala kvůli hubnutí,“ říká Černá a dodává, že se díky tomu zbavila obsesivních myšlenek na jídlo, přestala mít chutě a neustálý hlad.
Kromě blogu vydala také dvě kuchařky a pořádá workshopy a semináře o závislosti na cukru nebo nízkosacharidovém stravování.
Jak začít život bez cukru a proč? Je taková strava dostatečně pestrá? A může tento styl života někomu ublížit?