Hlavní obsah

Neurozená vévodkyně Kate: Proč ji obdivuje celý svět?

Proč vévodkyni Kate obdivuje celý svět?Video: Kristýna Gregorová, Profimedia.cz

 

Reklama

Když princ William poprvé představil veřejnosti svou přítelkyni Kate, zrodily se pochyby, jestli neurozená dívka může být manželkou budoucího krále. A stalo se. Nyní je vévodkyně miláčkem Britů a těší se snad ještě větší oblibě než samotný princ. Otázkou však zůstává proč.

Článek

Jedním z důvodů je právě její neurozený původ. Už na svatbě Kate ohromila třeba tím, že zvolila poměrně jednoduché šaty, které nepůsobily okázale, a dokonce se i sama nalíčila.

Stejně jako William i ona dodržuje tradice a na ty se v Británii dbá. Sympatické je i to, že je s Williamem oblékají do moderního kabátu. Když se například setkali s tradičními obyvateli Maory, pozdravili se s nimi otřením nosů přesně tak, jak to je v jejich kultuře zvykem.

Důležitým faktem je i podobnost s princeznou Dianou. Ne ta vizuální, ale povahová. Kate je vždy usměvavá, milá a srdečná. Podporuje charitativní projekty svého muže, které následují odkaz lady Di a zároveň má i svoje vlastní. A má i podobný vkus. Často volí stejné návrháře a při důležitých životních momentech se stylizuje téměř identicky.

Oblečení je vůbec ukázkou toho, že Kate rozhodně nemá žádné hvězdné manýry. Nový outfit pro každou akci nevolí. Modely často vynosí i několikrát a kromě svých oblíbených návrhářů nemá problém sáhnout i po konfekci.

Takhle vypadá nejmladší člen královské rodiny.Video: AP

Tím nejdůležitějším jsou pro ni ale samozřejmě děti. Kate už není jen manželkou prince, ale také matkou třetího, čtvrtého a teď i pátého následníka trůnu. Což ji v očích monarchie i lidí posunulo zase o kousek výš. Navíc rozhodně není matkou, která by kvůli povinnostem děti zanedbávala. Bere je téměř na všechny akce i zahraniční cesty. Je autorkou všech oficiálních snímků. S Williamem o dětech často mluví na veřejnosti a snaží se ukázat, že fungují jako běžná rodina, která řeší stejné problémy jako ostatní lidé - noční vstávání, vztekání i žárlivost mezi sourozenci.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované