Hlavní obsah

Nestlé vymyslelo zdravější cukr, v čokoládě ho bude o 40 procent méně

S přidáváním nového sladidla do svých výrobků by měla firma začít v roce 2018.

Článek

Švýcarský potravinářský gigant Nestlé oznámil významný vědecký objev. Díky novému výzkumu prý budou jeho výrobky v brzké době obsahovat až o 40 procent méně cukru, na chuti se přitom nic nezmění.

Vědcům pracujícím pro švýcarskou firmu se prý podařilo modifikovat strukturu cukru, který se tak bude rychleji rozpouštět. Právě díky tomu by si měly výrobky od Nestlé zachovat stejně sladkou chuť i v budoucnu.

Vedoucí technologického výzkumu firmy Stefan Catsicas popsal celou práci svého týmu jako „skutečně průkopnický výzkum”.

Nestlé, které vyrábí například cukrovinky Kitkat nebo Aero, už začalo na patentu pro své nově vytvořené sladidlo pracovat. S jeho přidáváním do vlastních výrobků by měla firma začít už v roce 2018.

Snížit obsah cukru ve svých výrobcích se Nestlé pokouší už od roku 2007, kdy pro sebe firma odhlasovala dobrovolnou deklaraci.

Související témata:

Doporučované