Hlavní obsah

Nejběhavější tým Ligy mistrů. Projeli jsme se Slavií prestižní fotbalovou soutěž

Pohled zblízka na působení Slavie Praha v Lize mistrů (1. díl).Video: Jiří Hošek

 

Reklama

Seznam byl pražské Slavii při jejím tažení Ligou mistrů v patách. I když to výsledkově nakonec neklaplo, sešívaní zanechali v milionářské soutěži vynikající dojem. Pojďme si připomenout zápasy Slavie i pocity fanoušků. Podívejme se do zákulisí a nechme exkluzivně promluvit trenéra Jindřicha Trpišovského, který považuje kravatu za „kus hadru“. Nechybějí výpovědi kapitána Tomáše Součka ani dalších hráčů.

Článek

Podívejte se na video v úvodu článku.

„Budeme ale hrát se vztyčenou hlavou a předvádět svoji hru jako třeba na Seville. Chceme ukázat to, co trenéři do kluků hustí, abychom v Miláně zanechali dobrý dojem. Když už jsme se sem dostali, tak nechceme být někde zakopaní,” řekl Seznamu před prvním zápasem na hřišti milánského Interu jeden z gólmanských trenérů sešívaných Štěpán Kolář. A slávisté nebyli zakopaní ani jednou. Hráli odvážně, sebevědomě, kreativně. Jen neproměňovali šance…

Slávisté byli v Lize mistrů přirození, zůstali sami sebou, jakkoli pro tuto generaci hráčů byla vrcholná evropská soutěž něčím úplně novým. Až na několik „blikanců“ odhodili respekt z věhlasných soupeřů.

Můžete se těšit na 2. díl reportáže Seznamu o putování Slavie Ligou mistrů.

Reklama

Doporučované