Článek
„Stávající závod už se rozšířit nedá. Proto potřebujeme nové výrobní prostory, chtěli bychom ho ve Frýdku-Místku, ať to máme blízko. Nová výrobní hala by se měla zabývat novými výrobky,” vysvětluje Nshan Avetisjan, zástupce rodinné firmy Marlenka s tím, že v tuto chvíli je investice do nového pozemku v jednání.
„Dneska naše továrna stojí na ploše 27 tisíc metrů čtverečních. Plochy, které vyhlížíme, by měly mít minimálně 50 tisíc metrů čtverečních,” říká Avetisjan. V nových prostorách chce zaměstnat až 500 lidí. „Naše stávající továrna stála přes miliardu a každý rok proinvestujeme v průměru zhruba 120 milionů. Ve stejném trendu nejspíš budeme pokračovat v nové hale,” dodává Avetisjan.
Kromě bezlepkového a bezlaktozového pečiva se chce firma zamířit i úplně jiným směrem. Během několika měsíců by měla přijít na trh s ledovým čajem s medem, pak by měla následovat ledová káva. Čaje budou uvedené na trh ještě tento rok, ledová káva pak začátkem roku příštího. „Chceme i slané pečivo – arménský chléb na způsob tortily,” dodává Avetisjan.
Věří, že arménský chléb se stane stejně populární jako Marlenka. Ta se teď prodává v 45 zemích světa a každý měsíc těchto dortů firma vyrobí 250 tisíc kusů.