Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Kam za učením a prací do kavárny? 7 tipů na nejlepší místa v Praze

Foto: Veronika Valtonen, Seznam Zprávy

Kavárny jsou pro studenty oblíbeným místem ke studiu i společenskému setkávání.

V jaké příjemné kavárně se v širším centru Prahy jako student můžete uvelebit, kde je klid na učení nebo navíc i studentská atmosféra? Přinášíme vám tipy na kavárny, které jsou takzvaně „student friendly“.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Praha nabízí nejen bohatou historii a architekturu, ale také velký počet kaváren, včetně těch ideálních pro studenty. Hledáte klidné místo na soustředěné učení, pohodlné prostředí pro skupinové projekty, nebo jen kavárnu s dobrou kávou a wifi?

V tomto článku vám přinášíme tipy na studentské kavárny, kde můžete nejen studovat, ale i načerpat inspiraci a energii podle výběru prostředí, ve kterém se kavárna nachází. A že je z čeho vybírat.

Mamacoffee Podolská 

Foto: mamacoffee Podolská, SZ

mamacoffee Podolská.

Mamacoffee Podolská je klidná a útulná kavárna s přívětivými cenami nejen pro studenty. Kavárna se nachází 10 minut tramvají od centra Prahy. Cestu do kavárny můžete spojit is procházkou přes Vyšehrad, nebo po nábřeží uzpůsobeném jak pro chodce, tak cyklisty, s krásným výhledem na Vltavu.

Mamacoffee Podolská nabízí kvalitní kávu pocházející z vlastních kávových projektů. Od května do konce října je v kavárně otevřená zahrádka a kavárna slouží také jako výstavní prostor pro začínající umělce. Mamacoffee má i nabídku pro vegetariány a vegany, ze které stojí za to ochutnat třeba skořicového šneka nebo laskonky.

  • Adresa: Podolská 23, Praha 4 Podolí

CAMP Café

Foto: IPR Praha, Foto Malý, SZ

CAMP Café.

Kavárna a studovna v centru CAMP je ideální kombinací pro studenty, kteří si potřebují k něčemu sednout i ve více lidech, jelikož je místo prostorné a najít si zde stůl nebude problém.

Interiér CAMPu je moderní a prosvětlený. K dispozici je i wifi. Kavárnu najdete v Emauzích v budově CAMPu - Centra architektury a městského plánování, kousek pod Karlovým náměstím směrem k Botanické zahradě.

Zdejší prostředí je zajímavé i zvenku, jelikož se kavárna nachází v jedné z takzvaných Pragerových kostek - budov, které navrhl významný architekt Karel Prager. Zajímavostí je, že se hned vedle kavárny nachází multimediální galerie se zaměřením na budoucnost měst. Prostředí dokresluje prodejna publikací a časopisů o architektuře.

  • Adresa: Vyšehradská 51, Praha 2

Nejlepší kavárny

Seznam Zprávy postupně připravují kavárenský speciál, ve kterém najdete tipy na nejlepší, nejoblíbenější i nejzajímavější kavárny v Praze i dalších městech.

Kavárny v Praze

Další města v Česku

Evropské metropole

Cafedu 

Foto: Kryštof Susa, SZ

Cafedu.

Kavárna a nonstop studovna, to je koncept Cafedu, skvělého místa pro studenty. Cafedu má velký prosvětlený prostor a rozkládá se ve dvou podlažích. Bonusem je pěkný výhled na Národní muzeum.

Nonstop studovna nabízí tichý i diskuzní prostor k učení, jsou tu velké stoly se zásuvkami a tiskárna. Do studovny je nutné mít registraci a vstup funguje pomocí ISIC karty, Lítačky nebo jiné karty s čipem. Podnik je však hodně oblíbený, proto se vyplatí předem si rezervovat místa.

Tip, co v kavárně ochutnat jsou například drinky z matcha. Cafedu bude na přelomu září a října 2024 rekonstruovat a zvětšovat své prostory, takže se mají studenti na co těšit.

  • Adresa: Škétova 12, Praha 2

Kavárna Kampus Hybernská 

Foto: Adriána Vančová, Kampus Hybernská, SZ

Kavárna Kampus.

Kavárna Kampus je schovaná ve vnitrobloku nedaleko Prašné brány, a proto je ideálním místem, kde si odpočinout přímo v centru Prahy. Kavárna zastává myšlenku eco friendly. Také je příznivým místem pro učení, jak venku tak uvnitř.

Kampus nabízí mimo jiné i polední menu, trakže se lze třeba při psaní školních prací zároveň posilnit. Kromě kávy a teplých nápojů si můžete k plnění studentských povinností dát pivo, nealko nápoje i víno.

  • Adresa: Hybernská 4, Praha 1

Kavárna Skautský institut na Staromáku 

Foto: Skautský institut, SZ

Kavárna Skautský institut na Staromáku.

Skautský institut na Staromáku je pro studenty ideálním místem díky klidné a přátelské atmosféře. Najdete ho v  krásné staré části Prahy, v historickém domě mezi Malým náměstím a náměstím Franze Kafky.

Pyšní se pěkným venkovním dvorkem s pavlačemi. Kavárna nabízí kromě občerstvení i pivo. Mimo to pořádá Skautský institut přednášky, debaty a kulturní programy, které jsou veřejně přístupné.

  • Adresa: Staroměstské náměstí 4/1

The Miners Coffee Letná 

Kavárna The Miners na Letné na návštěvníky zapůsobí čistým, moderním a minimalistickým designem. Je ideálním místem pro práci na notebooku například u stolků pro jednoho. Příjemnou možností, kam se s učením uvelebit, je také sezení v okně. Atmosféru v The Miners podtrhává bohatá zeleň v interiéru. V teplejším počastí lze studovat i na venkovní zahrádce ve vnitrobloku.

  • Adresa: M. Horákové 684/16, Praha 7

Dobrá trafika 

Dobrá trafika v Karlíně láká studenty především nízkými cenami a velmi útulným prostředím. Tahle kavárna vás vrátí v čase, uvnitř najdete spoustu starých věcí, prostě atmosféra jako u babičky.

Kavárně nechybí ani malá a útulná venkovní zahrádka ve vnitrobloku. Při posezení si můžete zároveň prohlédnout i vystavená umělecká díla. Při návštěvě si však dejte pozor, že platit kartou zde můžete až od částky nad 100 korun výše.

  • Adresa: Sokolovská 94/61, Praha 8

Doporučované