Hlavní obsah

Kam na kávu v Praze s dětmi? V těchto kavárnách se zabaví

Foto: Shutterstock.com

V hracím koutku se děti zabaví víc než u kavárenského stolku. Ilustrační foto.

Kavárna s dobrou kávou a prostorem pro hraní, kde si užijí velcí i malí návštěvníci, je sen skoro každého městského rodiče. V Praze takových míst najdete několik. Podívejte se, kde budou mít vaše děti o zábavu postaráno.

Článek

Pastelky s omalovánkami bývaly často jediným zabavením pro děti v restauračních zařízeních a kavárnách. Stále sice najdeme takové podniky, které si na zeď vyvěsí cedulku, že děti do kaváren nepatří. Provozovatelé námi vybraných podniků si to ale rozhodně nemyslí. Podívejte se na pražské kavárny, které dětskými koutky otevírají dveře rodinám s dětmi.

Zrno Zrnko –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ tři provozovny

Foto: Radim Miech / Zrno Zrnko

Dejvická pobočka kavárny Zrno Zrnko má oddělený prostor k sezení u dětského koutku.

Tato pekařská kavárna má po Praze už sedm poboček. Ve třech z nich navíc vytvořila i krásný hrací prostor pro děti –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ na své základně v Nuslích, v Dejvicích a na Smíchově. Děti tu najdou hrací kuchyňku, domeček pro panenky, knížky a v Nuslích i stylové odrážedlo. K dispozici je ve všech případech i přebalovací pult.

V nabídce všech poboček si můžete dopřát výběrovou kávu z pražírny Dos Mundos a čerstvě napečené sladké i slané pečivo. V Nuslích a Dejvicích je pak každý víkend v nabídce i brunchové menu.

  • Adresy: Čestmírova 17a | Dejvická 33 | Toyen 3410/7

Nejlepší kavárny

Seznam Zprávy postupně připravují kavárenský speciál, ve kterém najdete tipy na nejlepší, nejoblíbenější i nejzajímavější kavárny v Praze i dalších městech.

Kavárny v Praze

Další města v Česku

Evropské metropole

Crowd Cafe

Foto: Archiv Crowd Cafe

V Crow Cafe si děti mohou vyhrát v tematicky laděných domečcích.

Bez debat asi největší neplacený dětský koutek, který v Praze najdete. Budova Crowd Cafe v Michli sice na první pohled úplně nezve k návštěvě, nenechte se ale zmást. Uvnitř najdete malý dětský ráj –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ prostornou a čistou hernu, která je přímo nadupaná hračkami v tematických domečcích.

Koutek je oddělený vrátky od prostoru s posezením pro rodiče. Kavárna navíc disponuje dalším odděleným prostorem pro návštěvníky bez dětí. V nabídce pro rodiče je tu pak výběrová káva a menší nabídka slaných i sladkých dobrot.

Jen pozor, v Crowd Cafe se často konají akce, včetně dětských oslav. Hernička i ostatní prostory kavárny se totiž dají i pronajmout.

  • Adresa: Na Líše 1284/12

Kavárna Kampus

Foto: Adriána Vančová / Kampus Hybernská

Dětský koutek Kavárny Kampus.

Do ledna 2024 byla kavárna v Kampusu Hybernská známá jako Hlína, kterou provozovali designéři Bára Moravová a Adam Chmiel. Ti tu za šest let vytvořili zajímavý prostor k setkávání nejen studentů. Jeho součástí byl i velký, barevný dětský koutek. Provoz kavárny pod sebe nakonec vzal samotný Kampus, dětský koutek ale nezmizel –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ jen se trochu změnil.

V oddělené místnosti se hernička zmenšila, zato přibylo posezení a stoly pro rodiče. Barevné prvky se ze stěn přestěhovaly na strop a k dispozici ještě přibyla mikrovlnka pro ohřev dětské stravy.

  • Adresa: Hybernská 4

Cukrárna Letná

Kolem Cukrárny Letná jste mohli už několikrát projít a nevšimnout si jí. Nachází se sice přímo u rušné tramvajové zastávky Letenské náměstí, ale abyste se k ní dostali, musíte projít úzkým podloubím do vnitrobloku.

Najdete tu klidné tyrkysové útočiště s domácími zákusky, chlebíčky, kávou a oddělenou hernou pro děti. Děti tu mají vlastní prostor plný dřevěných prvků. Nechybí ani malá skluzavka, kuchyňka nebo houpací kůň či přesněji houpací los.

V teplých měsících je tu i možnost posezení venku ve vnitrobloku.

  • Adresa: Milady Horákové 611/73

V Praze najdete i několik kavárenských podniků, které přímo cílí na návštěvníky s dětmi. Jejich herničky jsou tak velké a dobře vybavené. Bývají ale za poplatek.

La Cravatta

Tuhle kavárnu provozuje kouzelník. Vážně. Uvnitř najdete i pódium, kde se pravidelně konají kouzelnická představení. A mimo ně funguje tento prostor jako herna vybavená hopsadly, odrážedly i prolézacím hradem a spoustou dalších hraček. Vstup do ní je však zpoplatněný 80 korunami.

  • Adresa: Braunerova 5

Na Větvi

Spíš jako herna s kavárnou než kavárna s hernou se dá označit kavárna Na Větvi. Skluzavka, prolézačky nebo velká kuchyňka jsou jen část vybavení této rodinné kavárny. Vstupné je 99 korun za dítě, při konzumaci nad 300 korun je pak zlevněné na polovinu. Na uzavřené zahradě se také nachází dětské hřiště, kde se pořádají další rodinné aktivity včetně kreativních a senzorických dílen.

  • Adresa: Záhorského 886

The Spot Malá Strana

Nejen dětský koutek, ale i dětské menu, přebalovací pult nebo omalovánky. To vše nabízí pro děti návštěvníků kavárna The Spot na Malé Straně. Herna se dvěma stoly a jednou dlouhou sedačkou pro rodiče je tu dobře odstíněna od rušné části podniku. Pro děti jsou tu kromě pastelek připravena například autíčka, zatloukátka nebo hopsadlo ve tvaru pejska.

The Spot je velmi prostorná a světlá kavárna, kde nabízí snídaňové i polední menu. Disponuje také letní zahrádkou.

  • Adresa: Náměstí Kinských 76/7

Mistral Café

Foto: Barbora Žantelová / Mistral Café

Malý, ale originální dětský koutek nabízí Mistral Café.

Pohrát si děti mohou i v podniku Mistral Café, který se nachází v historickém centru Prahy. Koutek pro ty nejmenší návštěvníky je tu sice malý, ale hezky řešený. Působí jako bunkr, v němž děti najdou stoleček na kreslení, kuchyňku nebo malý domeček pro panenky. Nachází se ale ve spojnici mezi dvěma místnostmi k sezení, takže se může stát, že nebudete mít dítě přímo na očích.

V Mistralu si můžete dopřát výběrovou kávu nebo rovnou brunch, pečou si tu také vlastní buchty a koláče. Společnost vám tu pak budou dělat desítky rostlin z působivé květinové stěny.

  • Adresa: Valentinská 56/11

Café & Bistro Pointa

Kousek od stanice metra Hradčanská najdete dobře zavedený podnik, kam se dá zajít nejen na kávu a zákusek. Café & Bistro Pointa je rodinný podnik, který disponuje vskutku velkým dětským koutkem. Děti tu potěší veselé nástěnné tapety s letadly a spousta hraček od skládaček po houpadlo. K dispozici jsou tu i přebalovací kout nebo speciální dětské židličky na sezení.

V Pointě můžete dostat snídani i polední menu, navštívit ji můžete kdykoliv během dne. V nabídce je také velký výběr vína a během teplých dní je možné sedět na zahrádce před kavárnou.

  • Adresa: Na Valech 2

Chybí vám ve výčtu některé další pražské místo s hezkým dětským koutkem? Podělte se o něj v diskuzi pod článkem.

Mapa zmíněných míst:

Doporučované