Článek
Raději než balenou ochucenou vodu si Češi v restauraci čím dál raději objednávají takzvané domácí limonády. Ty bývají nejen ovocné, ale třeba i bylinkové nebo se zeleninou – často bývá na nápojovém lístku vidět například okurková. Stejně tak si můžete vytvořit i nealkoholický domácí drink, který je alternativou k alkoholické variantě.
Lukáš Maroušek, barista z restaurace Eska, v pořadu Rodinka ukázal postup k výrobě dvou letních nápojů. Jako první připravil nealkoholickou Bloody Mary, ke které potřebujete podomácku vyrobenou rajčatovou šťávu, worcestrovou omáčku, sůl, pepř, citron a led. Na dozdobení můžete použít řapíkatý celer tak, jako u klasické alkoholické verze. Druhý nápoj, který barista zvolil, byl vodní kefír. Jeho výroba však zabere několik dnů. V úvodním videu si proto postup můžete poslechnout a jeho část i vidět.
Pořad Rodinka letní speciál sledujte každý všední den od 8:00 v celoplošné Televizi Seznam.
Jak ji naladit? Poradí praktický návod.