Hlavní obsah

Zaklínač je zpět. Sapkowski po více než deseti letech dopsal další knihu

Foto: Profimedia.cz

„Na nové knize jsem pracoval zhruba dva roky,“ svěřil se Andrzej Sapkowski v rozhovoru pro francouzský časopis Chimères.

Fanoušci Zaklínače se po více než dekádě mohou těšit na další knihu. Polský spisovatel Andrzej Sapkowski oznámil, že nový přírůstek populární fantasy ságy právě dokončil.

Článek

„Na nové knize jsem pracoval zhruba dva roky,“ svěřil se Andrzej Sapkowski v rozhovoru pro francouzský časopis Chimères. Na pultech polských knihkupectví by se podle jeho slov měla objevit ještě před letošními Vánocemi, začátkem příštího roku by pak měla vyjít i v dalších zemích. Už na loňském Comic Conu ve Vídni autor prozradil, že novinka bude samostatným příběhem, stojícím mimo původní románovou pentalogii. Potvrdil také, že bude vyprávět přímo o hlavním hrdinovi Geraltovi z Rivie.

Podle amerického videoherního webu IGN by kniha mohla navazovat na povídku Trochu se obětovat, ve které se obávaný lovec příšer vydává na pouť se svým přítelem Marigoldem poté, co se poprvé rozešel s čarodějkou Yennefer z Vengerbergu, a pomáhá knížeti navázat vztah s mořskou pannou. Netflix momentálně chystá její filmovou adaptaci a sám Sapkowski loni naznačil, že bude jeho knižní novinka s animovaným snímkem propojená.

Těšit se ovšem mohou nejen čtenáři, ale i hráči. Vývojáři z polského videoherního studia CD Projekt Red připravují novou trilogii zasazenou do světa Zaklínače, ve které bude Geralt z Rivie vedlejší postavou. Právě videohry fantasy sérii na počátku tisíciletí po celém světě proslavily a vyvolaly masový zájem také o Sapkowského knihy, které začaly vycházet už v 90. letech. Seriálová adaptace Zaklínače, jejíž první řadu Netfix uvedl před pěti lety, naproti tomu mezi fanoušky sklidila rozporuplné reakce. Přesto na ni tvůrci koncem října navážou čtvrtou sérií.

Doporučované