Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Nová hudba po 16 letech. Kapela The Cure oznámila novou píseň

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Robert Smith, frontman skupiny The Cure na koncertě v pražské O2 areně v říjnu 2022.

Na single Alone má navíc navazovat i celé nové album Songs of a Lost World.

Článek

Skupina The Cure oznámila, že ve čtvrtek vydá svou první novou píseň po 16 letech. Nová skladba se jmenuje Alone.

V příspěvku na sociálních sítích kapely se objevil úryvek písně. Deník The Guardian jej komentuje coby symfonickou baladu s těžkými bicími a dunivou elektrickou kytarou, v níž zpívá frontman Robert Smith: „Tohle je konec každé písně, kterou zpíváme / oheň vyhořel na popel, hvězdy pohasínají slzami.“

Premiéru bude píseň mít v pořadu Mary Anne Hobbs na BBC Radio 6 Music, který se bude vysílat v poledne ve Velké Británii.

Poslední novinkou kapely bylo album 4:13 Dream z roku 2008, které tehdy deník Guardian popsal jako „obdivuhodně napínavé a živé, i když nic z toho nedosahuje klasických výšin“. Smith uvedl, že sesterská deska s názvem 4:14 Scream vyjde v roce 2014, ale později z ní sešlo.

Nové album tak vyjde až nyní - podle dostupných informací letos v listopadu. Na píseň Alone naváže deska s názvem Songs of a Lost World (Písně ztraceného světa).

The Cure je anglická rocková skupina, která vznikla v roce 1978 v Crawley v Západním Sussexu. Během četných změn v sestavě od založení skupiny zůstal jediným stálým členem kytarista, zpěvák a autor písní Robert Smith.

Debutové album Three Imaginary Boys (1979) spolu s několika ranými singly postavilo kapelu do čela vznikajících postpunkových a novovlnných hnutí, která se ve Velké Británii dostávala do popředí.

Počínaje druhým albem Seventeen Seconds (1980) si kapela osvojila nový, stále temnější a trýznivější styl, který měl spolu se Smithovým pódiovým vzhledem silný vliv na vznikající žánr gothic rocku i na gotickou subkulturu, která se kolem tohoto žánru nakonec vytvořila.

Kapela v průběhu let navštívila i Prahu. Naposledy zahrála v roce 2022 v O2 areně.

Související témata:

Doporučované