Hlavní obsah

Kapela Jane’s Addiction ruší turné poté, co zpěvák Farrell napadl kytaristu

Foto: Joe Seer, Shutterstock.com

Skupina Jane’s Addiction si po incidentu bere volno.

Skupina Jane’s Addiction musela přerušit koncert poté, co její frontman Perry Farrell napadl kytaristu Davea Navarra. Kapela následně zrušila i zbytek severoamerického turné, důvodem mají být hlavně zpěvákovy psychické problémy.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Skupina Jane’s Addiction musela v pátek večer přerušit koncert v Bostonu. Důvodem byla potyčka mezi frontmanem Perrym Farrellem, který na pódiu napadl kytaristu Davea Navarra. Kapela se za incident omluvila a následně zrušila nedělní koncert v connecticutském městě Bridgeport. Ten ale není jedinou zrušenou akcí, skupina totiž oznámila, že ruší zbytek severoamerického turné. Informuje o tom server Pitchfork.

Kytarista Navarro, baskytarista Eric Avery a bubeník Stephen Perkins pak ve společném prohlášení uvedli, že turné ruší kvůli Farrellovu „pokračujícímu vzorci chování a psychickým potížím“. Dodali: „Naše obavy o jeho osobní zdraví a bezpečnost, stejně jako o naši vlastní, nám nedaly jinou možnost. Doufáme, že najde pomoc, kterou potřebuje.“

V dalším prohlášení všichni čtyři členové skupiny Jane’s Addictions uvedli, že „učinili těžké rozhodnutí vzít si jako skupina na nějaký čas volno“. Sám Farrell na celý incident reagoval s tím, že uplynulý víkend byl „neuvěřitelně náročný“. „Poté, co jsem měl čas a prostor se zamyslet, je na místě se omluvit spoluhráčům, především Daveovi Navarrovi, fanouškům, rodině a přátelům za své jednání během pátečního koncertu,“ uvedl s tím, že šlo o neomluvitelné chování, za které přebírá plnou odpovědnost.

Ráno po incidentu poskytla manželka Perryho Farrella, Etty Lau Farrellová, několik informací o zjevné hádce mezi jejím manželem a Davem Navarrem. „Mezi členy kapely zjevně panovalo napětí a nevraživost… kouzlo, které dělalo kapelu tak dynamickou,“ napsala.

Manželka frontmana následně popsala, že Perryho frustrace „narůstala“. „Večer co večer měl pocit, že hlasitost na pódiu byla extrémně vysoká a jeho hlas byl kapelou přehlušován. Každý večer trpěl hučením v uších a bolestmi v krku. Když si však diváci v první řadě začali Perrymu stěžovat a nadávat mu, že kapela hraje příliš hlasitě a že ho neslyší, Perry se neovládl,“ dodala s tím, že se následujících třicet minut choval jako „šílená bestie“. Po incidentu se pak podle jeho ženy zhroutil a brečel.

Související témata:
Jane's Addiction

Doporučované