Hlavní obsah

Americký písničkář Bob Dylan vystoupí v říjnu třikrát v Praze

Foto: Shutterstock.com

Písničkář Dylan celosvětové prodal přes 125 milionů desek. Ilustrační fotografie.

V pražské hale O2 universum vystoupí na podzim americký písničkář Bob Dylan. Třiaosmdesátiletý zpěvák o tom informoval na svých webových stránkách.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Americký písničkář Bob Dylan vystoupí letos 4. až 6. října na třech koncertech v pražské hale O2 universum. Vystoupení bude součástí jeho tour Rough & Rowdy Ways, jehož název odkazuje k Dylanově poslednímu studiovému albu z roku 2020. Dylan to uvedl na svých webových stránkách.

V Praze třiaosmdesátiletý Dylan zahájí evropské turné. Poté zamíří do Německa, Francie, Lucemburska i Velké Británie. V České republice se Dylan poprvé představil před 30 lety, 16. července 1994 zahrál v naplněné hokejové hale na pražském Výstavišti. Naposledy vystoupil v Praze před pěti lety. V zaplněné pražské Lucerně třikrát nabídl komorně laděný koncert, na kterém zazněly jeho staré hity v nových aranžích i skladby z jeho poslední autorské desky Tempest z roku 2012.

Dylan, který se narodil 24. května 1941, je jednou z nejvlivnějších kulturních osobností, jejíž význam překročil hranice hudby. Za svoji šedesátiletou hudební kariéru napsal přes 600 písní a celosvětové prodal přes 125 milionů desek. Řadí se také k uznávaným literátům, jako první rockový hudebník získal Pulitzerovu cenu a v roce 2016 obdržel také Nobelovu cenu za literaturu.

Doporučované