Článek
V provozu byla druhým rokem a od loňské letní sezony se také poprvé dostala do zisku. Proto pro ni ta letošní byla stěžejní. Ve výsledku však kvůli pandemii a vládním opatřením, tedy zastavení běžného provozu restaurací, také osudová.
„Z Hradčan zmizel veškerý život. Nemáme tu pro koho vařit a z čeho platit provoz, mzdy a nájemné. Nemáme ani prostředky na zákonné odstupné pro zaměstnance a nová sezona bude nejdříve příští léto. Proto jsme se rozhodli pro insolvenci,“ říká zakladatel Ambiente a spolumajitel restaurace Kuchyň Tomáš Karpíšek.
Kuchyň v objektu Salmovského paláce na Pražském hradě byla ve čtvrtek nucena propustit šestnáct zaměstnanců. Už předtím se rozloučila se třemi lidmi, uvedla mluvčí sítě Ambiente Šárka Hamanová.
Teď je restaurace kompletně bez personálu a v insolvenci. Ještě předloni v říjnu tam přitom servírovali i slivovici francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi, kterého do vyhlášeného podniku na Hradčanském náměstí vzal český premiér Andrej Babiš.
Síť Ambiente má ve svém portfoliu dalších 23 podniků, kromě restaurací i pekárnu nebo velkoobchod s masem.