Článek
Nejdřív vznikl blog s názvem My Cooking Diary, dalším krokem byla kuchařka. Práce na ní trvala skoro rok. Veškerý text, ale i fotografie patří Kateřině. „Chci, aby to působilo přirozeně a bylo to ode mne, kdyby mi fotky nafotil profesionální fotograf, tak by to ztratilo takovou tu autenticitu, kterou dávám i do blogování,” říká Kačí.
Kačí nejen bloguje o vaření, ale společně se svým manželem Adamem také cestuje. I cestování ale propojuje s jídlem. Články z cest se také objevují na blogu My Cooking Diary. „Jsou hodně oblíbené, hrozně mě baví, zase je to něco jiného než dělat recepty. I pro mě to není takový stereotyp, ale ozvláštnění pro lidi i pro moji práci.”
Co předcházelo založení blogu My Cooking Diary? A která místa Kačí procestovala? Rozhovor si můžete pustit v úvodním videu.
Čočkové kari s cizrnou a špenátem podle Kačí
2 větší stroužky česneku
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
1/2 lžičky mleté kurkumy
1 lžička římského mletého kmínu
mleté nebo čerstvé chilli podle chuti
500 ml rajčatového pyré
400 ml kokosového mléka
200 ml zeleninového vývaru
150 g červené čočky
10 cherry rajčat
1 plechovka cizrny (400g)
120 g čerstvého baby špenátu
slunečnicový olej
javorový sirup
hrst čerstvého koriandru
sůl
jasmínová rýži jako příloha
Ve větším hrnci si rozpalte olej na středním plameni a opečte v něm prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, římský kmín, chilli a kurkumu. Až se koření rozvoní, přilijte rajčatové pyré, kokosové mléko, vývar, přisypejte čočku a na čtvrtky nakrájená cherry rajčata. Všechno pořádně promíchejte, osolte a nechte vařit asi 20 minut, dokud čočka nezměkne. V tu chvíli směs podle potřeby doslaďte javorovým sirupem a dosolte.
Ochucené kari odstavte z plotny a přidejte propláchnutou cizrnu a čerstvý špenát. Špenát po chvilce teplem lehce změkne a můžeme podávat.
Více receptů najdete na blogu My Cooking Diary nebo v kuchařce.
Kačí byla hostem pořadu Slavní.
Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.