Hlavní obsah

Jak naučit děti lyžovat a za jak dlouho samy sjedou kopec?

Ideální věk pro to, aby se děti postavily na lyže, je podle lyžařských instruktorů kolem tří let.Video: Zuzana Hodková

 

Reklama

Pravidelný pořad pro mámy od mámy. V něm deník desetiměsíční holčičky, varování před „blbými větami“ okolí a tip na zimní zábavu s dětmi na horách.

Článek

Máte děti a tedy pocit, že zimu na horách můžete rovnou škrtnout? Nemusíte. Jsou areály, kde vám děti pohlídají a kde si i ti nejmenší užijí dost zábavy.

„V každém areálu máme hned u hlavních sjezdovek moderně vybavené lifeparky s pojízdnými koberci, půjčovnou a lyžařskou školou. Zajišťujeme také hlídání dětí. Kromě toho můžete vyrazit na Černohorskou sáňkařskou stezku, na snowtubing a odpoledne mohou lidé s dětmi také bobovat,“ popisuje Zina Plchová, mluvčí SkiResortu Černá hora-Pec.

A kdy můžete děti postavit na lyže? A jak začít? „Ideální věk se udává kolem tří let, protože dítě v té době má dokončené všechny motorické a psychické funkce a je zralé na lyžování,“ říká Jiří Matějů z lyžařské a snowboardové školy SkiResort Live.

Ze začátku je vhodné děti nepřetěžovat a u těch nejmenších úplně stačí jedna hodina denně. A v ní lyžování prokládané hrou. Můžete to samozřejmě zkusit s dětmi sami. Nebo můžete vsadit na instruktora a školku, která je bezpečně ohraničená, nabízí pojízdný koberec a výukové pomůcky.

Jak taková výuka vypadá, uvidíte ve videu.

Máte tip na aktivitu s malými dětmi? Dejte mi vědět na Instagramu @mamablog_eda.tob nebo prostřednictvím videokomentářů.

Reklama

Doporučované