Hlavní obsah

Italové naletěli. Samuela L. Jacksona a Magica Johnsona na fotce z dovolené označili za líné migranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Příspěvek italského novináře, který označil celebrity za migranty, vzala řada lidí vážně.Video: Jakub Říha

 

Reklama

Fotka hollywoodského herce a bývalé hvězdy NBA se rychle stala virálem. Nejprve ji k sociálnímu experimentu použil novinář a komik Luca Bottura, následně ji svým sdílením proslavila modelka Nina Moricová.

Článek

Samuel L. Jackson a Earvin „Magic” Johnson si užívají dovolené v Toskánsku. Kromě krás přírody objevují i místní města. Tuto činnost spojují s nákupy v luxusních buticích. Právě po jednom z nich se rozhodli zrelaxovat na lavičce, kde si je začal fotit dav fanoušků. Fotku následně sdílel na svém twitterovém účtu i sám Magic Johnson.

Pravděpodobně to inspirovalo italského novináře Lucu Botturu k sociálnímu experimentu. Fotku doplnil komentářem, který označoval celebrity za migranty a vyjadřoval rozhořčení nad tím, že nakupují v luxusních buticích z peněz, které jim dal stát na dávkách. Fotka si během chvíle vysloužila 1,8 tisíce sdílení. Nachytat se nechala i chorvatská modelka Nina Moricová. Ta označila situaci za ostudnou.

Bottura následně vydal na sociální síti prohlášení, že se jednalo pouze o vtip. Podobně zareagovala i Moricová. Podobný příběh se stal i fotbalistovi Lukasi Podolskému. Toho označil za migranta ultrakonzervativní server Breitbart News.

Video: Americký web si spletl fotbalistu Podolského s migrantem

Video: Josef Mačí

Reklama

Související témata:

Doporučované