Článek
Virtuální realita a sluchátka se správnými zvuky během jídla jako nový gastronomický zážitek. V Londýně si ho vyzkoušeli návštěvníci Food Tech Weeku. Organizátoři pracovali s technologií, která zaměstnává několik smyslů naráz a tím vyvolává ve strávnících nové pocity.
„Hudba dokáže zdůraznit sladkost nebo slanost, kyselost, hořkost, krémovitost, ale i ostrost pokrmu. Existují už také kavárny, které hrají sladkou hudbu celý den, aby nemusely tolik sladit své jídlo. Před několika lety se v Oxfordu konala podobná akce, která ukázala, že mořské plody chutnají lidem více za zvuků moře,“ uvedl gastrofyzik Charles Spence.
Věří, že rozšířená realita se brzy stane součástí více restaurací, ale i kuchyní obyčejných lidí. Tablety a mobilní telefony mohou podle Spence jednoduše zprostředkovat lepší zážitek z jídla kdekoliv.
Jak to na londýnském Food Tech Weeku vypadalo, se podívejte v úvodním videu.